joi, 9 august 2012

Dor de ...DICTATURA

Cu siguranta ca sunteti socati de titlu.
Si asa am si vrut sa se intample cu acei putini interesati de micile mele "ineptii". Pentru ca, in acest fel, se intelege cum se manipuleaza masele, cum se face dezinformarea si cum se canalizeaza energiile si mijloacele spre scopuri oculte, doar spre a se indeplini un interes personal.
Nu dezvolt, acum, toate aspectele dezinformarii, ca metoda a serviciilor secrete. Cu toate ca, cel putin la suprafata, exista semnale ale manipularii si dezinformarii profesioniste (!).

Vreau sa subliniez, ca un preambul al gandurilor de astazi, ca O IDEE (o fraza, un element) SCOASA DIN CONTEXT, NASTE UN PRETEXT.

Daca va reantoarceti putin la postarea de ieri, veti observa ca am incheiat cu doua definitii care au UN NUMITOR comun : POPORUL. Asa rezulta atat din dezvoltarea explicarii termenului Republica, cat si din cel referitor la Democratie.

Am stat mult si m-am gandit la semnificatia acestora, mai ales prin prisma dezvaluirilor si documentarii abuzurilor pe care le-au comis anumite segmente ale societatii romanesti, care se regasesc in cele doua termene analizate. Ma refer la componentele celei mai inalte prerogative, SEPARAREA PUTERILOR IN STAT si, de asemenea, la elementul fundamental al acestora, SUVERANITATEA POPORULUI.

Ca separarea puterilor in stat este o prioritate a oricarei democratii, nu mai trebuie discutat. Acolo unde se incalca acest principiu, se ajunge la DICTATURA, asa cum s-a intamplat de-a lungul secolelor si cum tinde sa se intample si in timpuri mai apropiate. Mai ales ACOLO unde se ignora, cu buna stiinta fundamentul democratiei, SUVERANITATEA POPORULUI, recte chiar la noi, in Romania.
Ce se intampla de fapt?
Folosindu-se toate metodele si mijloacele de care dispune un anume cetatean (oare de ce mai dispune de ele?), bazandu-se pe contributia unei anume categorii de media, pe nerespectarea drepturilor si libertatilor fundamentale dar si pe un aport profesionist in manipulare si dezinformare (probabil servicii "dezinteresate", dar de o obedienta sfidatoare), societatea romaneasca a devenit un camp de experienta pentru tot ceea ce inseamna NON-LIBERTATEA POPORULUI. Nu se poate numi altfel atitudinea organismelor platite din bani publici care, in loc sa apere drepturile si libertatile fundamentale, le ingradesc (exemplul primarului Mazare, acuzat ca "a scos oamenii la vot" mi se pare mai mult decat relevant). Nu mai subliniez alte imixtiuni, presiuni si impuneri, demonstrate, fara echivoc, intr-o emisiune TV, pe un post national.

In toata aceasta MARE TULBURE de evidentieri ale INTERESULUI MESCHIN, constant ANTIDEMOCRATIC, ce-si poate dori un om normal, mai mult ?

Intoarcerea la o DICTATURA REALA, NORMALA, LEGALA. 
Va rog, nu va ingrijorati, nu despre dictatura proletariatului este vorba, o utopie menita sa propage societatile comuniste pe noi trepta de progres si civilizatie si care a fost, foarte bine conturata si "aplicata" si penste noi, cu reprezentanti care acum se erijeaza in aparatori ai democratiei si anticomunisti (inclusiv domnul dublu-suspendat).

DICTATURA pe care mi-o doresc, si o doresc pentru toti romanii, este cea a BUNULUI SIMT, A MORALITATII SI RESPECTULUI RECIPROC, A VALORILOR AUTENTICE SI A MANDRIEI NATIONALE.

Nu stiu daca aceste ganduri inseamna ceva, pentru marea majoritate a concetatenilor mei.
Mi-as dori ca, trecand peste toate deosebirile si diversificarea care ne separa, noi, cetatenii REPUBLICII ROMANIA, sa fim MANDRI de DEMOCRATIA noastra, de libertate si SUVERANITATE si sa ne bucuram ca, in mijlocul nostru "EROI AU FOST, EROI SUNT INCA".

Cu versurile acestui IMN maret, vreau sa inchei:

NENIŢESCU IOAN - PUI DE LEI


Poezia a fost pusă pe muzica compozitorului Ionel G. Brătianu. 

Eroi au fost,eroi sunt încă 
Şi-or fi în neamul românesc! 
Căci rupţi sunt ca din tare stâncă 
Românii orişiunde cresc. 

E viţa noastră făurită 
De doi bărbaţi cu braţe tari 
Şi cu voinţa oţelită, 
Cu minţi deştepte, inimi mari. 

Şi unu-i Decebal cel harnic 
Iar celălalt Traian cel drept 
Ei, pentru vatra lor amarnic 
Au dat cu-atâţia duşmani piept. 

Şi din aşa părinţi de seamă 
În veci s-or naşte luptători, 
Ce pentru patria lor mamă 
Vor sta ca vrednici următori, 

Au fost eroi, şi-or să mai fie, 
Ce-or frânge duşmanii cei răi, 
Din coasta Daciei şi-a Romei 
În veci s-or naşte pui de lei. 


P.S.
Sau putem vorbi despre a alta dimensiune, usor evitata, dar de o importanta coplesitoare, pentru viitorul Romaniei. Acest lucru sper sa-l pot realiza cu alta ocazie.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu