vineri, 10 august 2012

Teoria PACII si arta SCHIMBARII LA FATA

Nu trebuie sa fii strateg deosibit, politician stralucit, afacerist de exceptie sau erudit pentru a intelege ce se intampla, in aceste zile, in tara noastra. Cu toate acestea, trebuie sa fii naiv sa crezi ca tot ce se intampla este, pur si simplu, rezultatul unei confruntari democratice. Toate elementele constitutive unei asemenea confruntari lipsesc si am facut referire, in cateva postari anterioare, la situatiile in cauza, iar mijloacele si metodele folosite amintesc mai mult de "lupta de clasa" din perioada "dictaturii proletariatului" si chiar de perioada atat de controversata a razboilui rece. In fine, numitorul comun al "actiunii si reactiunii", salvgardarea pacii, a ajuns un slogan desuet, vehiculat cu indecenta imorala nu numai in sfera afacerilor interne ci, printr-o manipulare atent controlata, si in cancelariile oligarhiei occidentale.

Arhitectul acestui tablou "idilic", un personaj recunoscut atat pentru adaptabilitatea si versatilitatea sa, dar mai ales pentru consecventa incapatanare si ignorare a tuturor evidentelor, excelentul capitan de cursa lunga a unei amintiri  navale controversate, a dezvoltat o teorie originala, curat mioritica, pentru implementarea si decelarrea "crezului sau politic", acela de SALVATOR si APARATOR al democratiei. Minimizand actiunile total antidemocratice pe care le-a patronat in ultimii ani, cu putere discretionala, dar neasumandu-si nici una dintre ele aruncand, in permanenta, vina pe "greaua mostenire" si pe "odioasa conspiratie antinationala si antieuropeana", respectivul coordonator al tuturor relelor abatute asupra poporului a impus, dezinteresat si curat patriotic, principiul tiranic: "capul plecat, sabia nu-l taie". In speta, pentru a fi pace si liniste in tara, poporul trebuie sa-si "duca crucea" de oropsit, opozitia sa-si tina "ciocu' mic", media sa ramana in obedienta totala, puterile statului sa i se subordoneze neconditionat, tara sa-i ramana profund indatorata pentru ca el exista, ca carmaci peren si infailibil. O teorie CURAT DEMOCRATICA, ca in epoca Caragiale (  ca tot suntem in secolul aniversar).

Un singur lucru a uitat vajnicul carmaci : adevarul zicalei TEORIA CA TEORIA, PRACTICA OMOARA. 

Incercand sa-si "implementeze" teoria, dupa ani de teroare prin manipulare, santaj si obstructionare a celor mai evidente principii democratice si constitutionale, respectivul s-a trezit pus la colt, ca un elev obraznic, prins ca-si facea de cap in timpul orelor. Pentru ca democratia nu mai permite pedepse fizice, nu a fost pus in genunchi, pe coji de nuca ci, intr-o supraveghere sensibila a respectului pentru drepturile omului, drepturi ignorate in perioada IMPLEMENTARII teoriei PACII, din partea "parintilor" europeni (?), a fost usor corectat si scos, temporar PE TUSA.

Si abia acum, ca o adevarata pasare PHOENIX, tatucul democrat-liberalismului romanesc si-a etalat aptitudinile imbatabile, irefutabile si de exceptie in ARTA pe care o stapaneste atat de bine, CAMELEONISMUL. Caci, recunoscut pentru capacitatile sale, niciodata nu si-a negat predispozitia pentru diversiune si manipulare, inceputa cu acel binecunoscut si mediatizat "DRAGA STOLO" si terminata in zilele noastre prin "UITE LISTA, NU E LISTA" si "UITE LEGEA, NU E LEGEA", prin de-acum consacrata sa ARTA a SCHIMBARII LA FATA. 

Doar ca netinand cont ca "socoteala de acasa nu se potriveste cu cea din targ" si uitand ca "buturuga mica, rastoarna carul mare", prelungitul suspendat se indreapta, tot mai mult, spre implinirea uneia dintre cele mai populare lozinci care i-a fost strigata vreodata : IESI AFARA, JAVRA ORDINARA !

Morala

 "Nu te juca cu focul ca ... te arzi! "

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu