miercuri, 15 august 2012

Actualitatea românească

Cu siguranţă, ceva din titlu sună cunoscut, mai ales celor a căror vârstă depăseşte anii de "libertate postdecembrie 1989" (aşa cum am afirmat şi cu alte ocazii, pentru mine evenimentele din acea perioadă nu se pot numi, în totalitate, revoluţie).
Cu siguranţă, va aduceţi aminte genericul, pe care-l ascultam cu sufletul la gură, cu volumul redus şi cu furnicături ale pielii, "Rapsodia Română" a marelui Enescu.
Cu siguranţă, aşteptaţi cu mare nerăbdare vocile inconfundabile ale lui Şerban Orescu, Emil Hurezeanu, Emil Georgescu sau Neculai Constantin Munteanu, doar câţiva din corifeii incisivului post de radio, exponent al "lumii libere",  Radio Europa Libera a cărui simplă ascultare devenea subiectul unui D.U.I. (dosar de urmarire informativa). Cu siguranţă făceaţi comentarii sau colportaţi, măcar, bancurile "inspirate" şi de mare actualitate, pentru care, de asemenea puteaţi deveni  paria sociatăţii. 

Cu siguranţă ... actualitatea românească era diferită înainte de decembrie 1989 de cea de astăzi tot aşa cum, cu siguranţă, dacă nu ar fi fost acea efervescenţă revoluţionară "nebunească" a tineretului timisorean, urmată de o explozie naţională, am fi rămas în aceeaşi aşteptare secretoasă, ascunsă şi introvertită pentru mulţi dintre noi, datorită repercursiunilor pe care, o atitudine răzvratită, anticeauşistă, le presupunea.

Am făcut această lungă introducere pentru a le aduce aminte MARILOR RESPONSABILI ai DESTINELOR NATIUNII NOATRE, că tot ce au astăzi, funcţii, poziţii, averi etc. se datorează sacrificiilor umane făcute atunci, în acea "nebunie", de mulţimea care nu s-a sfiit să stea cu pieptul gol în faţa tancurilor şi mitralierelor, în timp ce cei care tremurau pentru scaunele lor, nu ştiau cum să se facă mai invizibili.

Am făcut această lungă introducere pentru a le aduce aminte multora din cei care, astăzi, execută ORBEŞTE nişte ordine TOTAL  ABERANTE, ANTIDEMOCRATICE şi ANTIPOPULARE că actualitatea romănească ACTUALĂ înseamnă cu totul altceva decăt SLUJIRE OBEDIENTĂ şi DEZONORANTĂ.

Nu în ultimul rănd, cu toate că nu ştiu cum vor ajunge acolo gândurile mele, am făcut acea introducere, pentru a le aduce aminte S.U.A. şi U.E. că au fost STINDARDUL luptei împotriva DICATATURII  şi  CULTULUI PERSONALITĂŢII. Dar dacă interesele geo-politice nu mai corespund anilor de glorie a Europei Libere şi Vocii Americii, înseamnă că şi  ACTUALITATEA ROMÂNEASCĂ trebuie revizuită, regândită, REDIRECŢIONATĂ.

Sunt simple gânduri ale unui "simplu cetăţean", care trăind atât in realitatea românească comunistă cât şi in cea actuală, postdecembristă, vede cum tot ce s-a obţinut intr-o lună de iarnă "nebunească" se poate pierde ÎN ŞAPTE ZILE  TICĂLOS DE ÎNJOSITOARE pentru o DEMOCRAŢIE REALĂ.
Şi dacă CINCI persoane care au beneficiat DIN PLIN de realizările democratice postdecembriste, NU POT ÎNŢELEGE că, în actualitatea românească democratică, VOINŢA POPORULUI ESTE LEGE, probabil ca genericul si prezentarea incisivului post de radio işi va face, din nou prezenţa, în mijlocul nostru, al POPORULUI.

În rest, S-AUZIM NUMAI DE BINE !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu