luni, 20 august 2012

Nihil Sine Deo

Încheiam una din postările anterioare cu următoarea frază: "Sau putem vorbi despre a altă dimensiune, uşor evitată, dar de o importanţă copleşitoare pentru viitorul României. Acest lucru sper să-l pot realiza cu altă ocazie."

Aşteptând încheierea acestei perioade de incertitudine politică, pentru că economic, oricum, suntem într-o imensă "gaură neagră", am găsit ocazia de a aduce în atenţie acea dimensiune neabordată, sau abordată cu foarte mare reţinere (lucru văzut, de altfel, şi pe un post tv unde dl Caramitru încerca să dezvolte, la "Politică şi delicateţuri", importnţa acesteia), în speranţa că, prin punerea ei în evidenţă, s-ar putea elimina multele şi neânţelesele patimi politice postdecembriste. Este doar o presupunere, este doar o dorinţă, este doar o abordare, personală, a unei idei, cu siguranţă, împărtăşită şi susţinută de un mare număr de conaţionali,  
este o chemare la o analiză profundă şi imparţială faţă de ceea ce a fost şi a însemnat sintagma: NIHIL SINE DEO.   

Ca de fiecare dată când am abordat un subiect, fac precizarea că există, cel puţin în mediul online, o diversitate explicativă, interpretativă sau  de dedicare a acestei sintagme, fapt pentru care nu-mi propun analiza acesteia. Nu-mi propun nici să fac trimiteri la acele site-uri de clarificare. Nu-mi propun nici o analiză istorică, filozofică sau ideologică sau politică.
Singura mea intenţie este să pun înaintea celor care au curiozitatea citirii acestor rânduri  că marele adevăr "NIMIC FARA DUMNEZEU" a fost, şi rămâne, deviza unei instituţii care a fundamentat statul român modern, monarhia română de Hohenzollern. 

Indiferent de convingerile pe care le avem, de prejudecăţi sau interese, de formare profesională sau ideologică, de apartenenţă politică sau de oricare altă natură, nu putem ignora adevărul că monarhia a însemnat, înainte de toate, afirmarea României în lume, ca stat modern şi independent, iar prin ceea ce a devenit, ulterior, monarhia constituţională, ar fi putut genera, şi în Ţara Noastră, un alt curs al vieţii, benefic şi folositor pentru întreaga naţiune. Că este aşa o demonstrează sutele, sau chiar miile, de luări de poziţie dintre care vă recomand doar căteva site-urihttp://www.familiaregala.ro
 http://www.vestul.ro/stiri/4106/romania-monarhie-constitutionala.htmhttp://www.causes.com/causes/527374-romania-regat-romania-monarhie-constitutionala.

Pentru că veţi observa că în toate aceste referinţe se face precizarea explicită a existenţei şi importanţei MONARHIEI CONSTITUŢIONALE, refac precizarea că nu doresc să fac nici o analiză a ceea ce se poate regăsi, printr-o simplă căutare, pe Internet.

Ce am dorit să realizez, se poate înţelege din încheierea mesajului meu.

Aducând în atenţie acest subiect, mi-am îndeplinit, în primul rând, datoria de onoare faţă de mine însumi, în a recunoaşte, public, incapacitatea întregii clase politice româneşti de a conduce ţara spre împlinirea acelor idealuri pentru care s-au sacrificat, de-a lungul zecilor de ani sub teroarea comunistă, adevăraţii patrioţi ai neamului, culminând cu evenimentele din 1989.

Apoi, am vrut să evidenţiez ineficienţa procesului comunismului care, deşi a fost "propovăduit" cu surle şi trâmbiţe în toate mijloacele de informare, a produs o mare dezamăgire: nu a condus la ceea ce se impunea atât de clar, de înteles şi de aşteptat, REPARAREA gravei NEDREPTĂŢII COMUNISTO-SOVIETICE prin pregătirea întregii strategii de RESTAURARE a statutului pe care aceasta "stafie", ce a bântuit Europa, l-a distrus, Monarhia Constituţională Română.

În fine, an vrut să subliniez, încă odată, că acolo unde există o credinţă autentică şi reală în DUMNEZEU, acolo unde conducerea naţiunii pune pe prim plan principiile şi învăţăturile Celui mai Mare Învăţător al Lumii, Isus Cristos, viaţa poporului, a "simplilor cetăţeni", poate fi decentă şi acceptabilă chiar şi în condiţiile unei crize profunde, ca aceea pe care o traversează, astăzi, întreaga lume.

Evidenţele sunt mai mult decât grăitoare, pentru monarhiile constituţionale moderne.

Aceasta este realitatea şi importanţa devizei NIMIC FĂRĂ DUMNEZEU !    




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu