vineri, 3 august 2012

Periculosul RATEU

Cu ani in urma, elev la o scoala militara fiind am trecut, de-a lungul anilor de pregatire si prin "povara" tragerilor. Cu diferitele categorii de armament. Dintre toate, tragerile cu armamentul de pe tanc au fost cele mai frumoase dar si mai solicitante, nu din cauza atentiei deosebite pe care intregul echipaj trebuia sa-l acorde "serviciului" ci unui factor minor, in aparenta, dar de importanta vitala pentru supravietuire: managementul RATEULUI. Practic, eram instruiti ce trebuie facut atunci cand  o lovitura de tun nu se declansa, cum, cat si care trebuie sa fie pasii de urmat pentru ca echipajul, CA UN TOT, sa-si incheie misiunea in siguranta si cu calificative maxime.

Mi-am amintit aceste lucruri in urma iesirii "pe sticla" a dlui dublu si prelungitului suspendat care, de data aceasta, din pacate, A AVUT DREPTATE: organizatorii referendumului "si-au batut singuri cuie-n talpa"(ca sa ma exprim mai pe inteles, au clacat copilareste).

Situatia creata prin incapacitatea gestionarii corecte a unei actiuni de importanta vitala pentru intreaga natiune nu ma duce cu gandul decat la doua posibilitati: ori au fost "scapari tehnice" involuntare ori, situatia i-a depasit pe coordonatori. Ar fi si alta posibilitate, pe care nu vreau sa o iau in calcul, dar care se poate contura dupa declaratia imtempestiva: "pe acel chestor eu l-am numit" (am facut o oarecare trimitere in materialul anterior). Insa, indiferent care ar fi varianta, situatia data nu poate fi decat UN SEMNAL SE ALARMA pentru Guvern, mai ales dupa cele cateva gafe continue cu ministrii "competenti, dar cu hibe", numiti si demisi ca in jocul "alba-neagra".
Deci, ceva e "putred in Danemarca!".

Un sef cu multa experienta, ne invata in perioada trecuta ca orice situatie sau actiune pe care trebuie sa o rezolvam necesita O DOCUMENTARE BETON. Adica sa fie indestructibila. Altfel, NICI NU TREBUIE SA NE-O INCHIPUIM, MACAR.

Gandindu-ma la toate acestea, ma reantorc la experienta scolii militare cand, intalnindu-ne cu situatii de genul celor amintite la inceput, ne avertizam : "ATENTIE ! RATEU! "

Pentru toti aparatorii democratiei cred ca se impune o reconsiderare a momentului si luarea in serios a avertismentului: " RATEU ! PERICOL!"

Nu de alta, dar cel mai usor este sa castigi o batalie fructificand greselile adversarului. 


Din pacate, la acest capitol, desavarsitul in machiavelism si cameleonist T.B. este maestru, iar actiunile sale, se vad ca atare.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu